Tillbaka till sök
Välkommen till Wikan

Driftövervakare till W3 Energy

Nu söker vi en driftövervakare till W3 Energy i Piteå. Denna roll passar dig som är analytisk och har ett stort tekniskt intresse. Är du dessutom strukturerad och har en fallenhet för att lära dig nya IT-system ska du läsa mer i annonsen nedan!

Driftövervakare till W3 EnergyOm företaget
W3 Energy är en ledande aktör på den nordiska energimarknaden och vår kärnverksamhet är att förvalta vindkraftparker, såsom drift, administration, ekonomi och IT. I dagsläget förvaltar vi över 800 MW vindkraft. Projekten varierar i storlek och omfattar allt ifrån enskilda till flera hundra verk.

Du kanske känner till oss under namnet Svevind Solutions? Vi heter nu W3 Energy och är idag en helt svenskägd och oberoende aktör.

Vill du vara med att bidra till att öka mängden förnybar el i Sverige? W3 Energy fortsätter att växa på vindkraftsmarknaden och nu utökar vi vårt team för att möta framtidens utmaningar.


Dina arbetsuppgifter
Som driftövervakare kommer du att bli stommen i vårt team på teknikavdelningen och utgå från vår driftcentral i Piteå. Här kommer du svara för driftövervakning, produktionsoptimering och infrastrukturfrågor. Du kommer att ha löpande kontakt med entreprenörer och leverantörer, samt hantera driftärenden i vårt ärendehanteringssystem. Skiftstjänstgöring är aktuellt men inte initialt.

Exempel på arbetsuppgifter:
- Dokumentera fel och följa upp resultat av felavhjälpning via daglig kontakt med servicetekniker
- Dokumentera större händelser av stopp och analysera dess påverkan på produktion
- Beslutsstöd i planering av underhåll med hänsyn till optimering av bibehållen produktion
- Rapportera planerat produktionsbortfall till elhandlare
- Koordinering av vägunderhåll och snöröjning
- Analyser av produktionsdata över tid i syfte att minimera stopp samt optimera produktionen i kundernas vindkraftparker


Din bakgrund/Dina egenskaper
Vi tror att du har en relevant utbildning i grunden, exempelvis inom energiteknik, eller erfarenhet av liknande arbeten från närliggande industri eller inom IT-sektorn.
Erfarenhet inom vindkraftsbranschen är såklart meriterande men inte avgörande.

Det är din analytiska förmåga tillsammans ett stort tekniskt intresse som kommer vara avgörande för att lyckas väl i rollen. Du kommer att ha löpande kontakt med entreprenörer och leverantörer vilket innebär att din förmåga att kommunicera också är väldigt viktig. Detta både på svenska och engelska då kommunikation sker såväl internt som externt. Det gäller att snabbt förstå, tolka samt prioritera driftinformation för att sen kunna förklara och ställa krav på snabb åtgärd från leverantör. Du är öppen, vetgirig och hungrig att lära dig nya saker och system.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Tjänsten kräver goda datakunskaper i Officepaketet. B-körkort är ett krav.


Information och kontakt
Omfattning: Heltid, Tillsvidare

Sista ansökningsdag: 2021-06-27

Placeringsort: Piteå

Urval sker löpande

I denna rekrytering samarbetar W3 Energy med Wikan Personal AB.
Ansöker gör ni på www.skelleftea.wikan.se
Information om tjänsten lämnas av Ellen Berg, Wikan Personal 0910-77 09 85 alt. ellen@wikan.se

Om Wikan Personal
Wikan Personal är ett auktoriserat och etablerat bemannings- och rekryteringsföretag. Med lokal förankring vill vi hjälpa företag och organisationer med kompetent och välmotiverad personal. Wikan har kontor på 15 orter i Sverige, omsätter ca 380 Msek och har omkring 800 anställda. Läs mer på www.wikan.se

Anställningsomfattning

Heltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag

2021-06-27

Tjänstgöringsort

Piteå (Norrbottens län)

Registrera CV

Sök tjänsten

Är du rätt person för uppdraget? Då tycker vi att du ska söka!

Ansök nu!
Logga in Stäng

För att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser placerar vi cookies på din dator, telefon eller läsplatta.

Jag förstår