Tillbaka till sök
Välkommen till Wikan

Asset Manager till W3 Energy

Nu söker vi en Asset Manager till W3 Energy i Umeå eller Piteå. Denna roll passar dig som har en god förståelse för företagsekonomi och har ett brinnande tekniskt intresse. Är du dessutom strukturerad och har en god analytisk förmåga ska du läsa mer i annonsen nedan!

Asset Manager till W3 EnergyOm företaget
W3 Energy ansvarar idag för förvaltning av ca 10% av Sveriges totala vindkraftkapacitet och är den enda fristående aktören på marknaden för förvaltning av vindkraftparker. Vi har vårt huvudkontor i Umeå där vårt finansiella center, våra systemutvecklare och vår kvalitetssamordnare finns. Vi har även kontor i Piteå och Skellefteå.

Dina arbetsuppgifter
Du är spindeln i nätet mellan vår tekniska och ekonomiska avdelning och tillser att leverans sker med hög kvalitet och i rätt tid. Som Asset Manager kommer du att bli stommen i vårt team och utgå från något av våra kontor i Umeå eller Piteå. Som Asset Manager är du väl insatt i våra kunders verksamhet och tillhandahåller dess ägare och finansiärer med relevanta analyser och rapporter. Vidare arbetar du och fattar beslut inom ramen för de befogenheter kunden har gett dig, för att driva och utveckla den dagliga verksamheten i bolaget och överträffa våra kunders förväntningar.

Exempel på arbetsuppgifter:
- Rapportering och kontakt med banker, finansiärer och ägare av vindkraftparker
- Likviditetsplanering och ansvarig kontakt för likviditetshantering
- Kontaktperson mellan ägare/bolagsansvariga och redovisning och även andra intressenter (ex. markägare och avtalsparter)
- Avstämningar av intäkter och kostnader i projektbolagen samt löpande redovisning
- Bistå med underlag till att projektbolagen sköter sina betalningar i tid
- Hantera försäkringsärenden
- Delta och föredra på projektbolagets high level meeting

Din bakgrund/Dina egenskaper
Du har några års arbetslivserfarenhet av liknande befattning samt civilingenjörs-, civilekonomutbildning eller motsvarande från högskola eller universitet.

Erfarenhet från vindkraftbranschen är såklart meriterande men inte avgörande.

Du är en naturlig ledare och koordinator med en bra förmåga att samarbeta med hela organisationen. Vidare har du en god förståelse för företagsekonomi och finansiering. Med en god analytisk förmåga och genom att kunna se samband mellan olika processer är du en del i att leverera tjänster av hög kvalitet till våra kunder. Du uppskattar att arbeta kund- och resultatinriktat och ser det som motiverande att effektivisera processer och arbetssätt.

Du kommer att ha löpande kontakt med banker, finansiärer, och kunder vilket innebär att din förmåga att kommunicera också är väldigt viktig. Detta såväl på svenska som på engelska då kommunikation sker såväl internt som externt. Du har ett stort intresse och fallenhet för teknik det gäller att snabbt förstå, tolka samt prioritera driftinformation för att sen kunna förklara för våra kunder och ställa krav på snabb åtgärd från leverantör.

Tjänsten kräver goda datakunskaper i Officepaketet. B-körkort är ett krav.

Information och kontakt
Omfattning: Heltid, Tillsvidare

Sista ansökningsdag: 2021-06-27

Placeringsort: Umeå eller Piteå

Urval sker löpande

I denna rekrytering samarbetar W3 Energy med Wikan Personal AB.
Ansöker gör ni på www.skelleftea.wikan.se
Information om tjänsten lämnas av Ellen Berg, Wikan Personal 0910-77 09 85 alt. ellen@wikan.se

Om Wikan Personal
Wikan Personal är ett auktoriserat och etablerat bemannings- och rekryteringsföretag. Med lokal förankring vill vi hjälpa företag och organisationer med kompetent och välmotiverad personal. Wikan har kontor på 15 orter i Sverige, omsätter ca 380 Msek och har omkring 800 anställda. Läs mer på www.wikan.se

Anställningsomfattning

Heltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag

2021-06-27

Tjänstgöringsort

Umeå (Västerbottens län)

Registrera CV

Sök tjänsten

Är du rätt person för uppdraget? Då tycker vi att du ska söka!

Ansök nu!
Logga in Stäng

För att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser placerar vi cookies på din dator, telefon eller läsplatta.

Jag förstår